info@eilandennieuws.nl
t. 0187 74 54 50

Vrijdag Eilanden-Nieuws

12 september 2014

Vrijdag Eilanden-Nieuws 12 september 2014

Exclusief toegang voor abonnees

Eilanden-Nieuws brengt wekelijks groot en klein nieuws van Goeree-Overflakkee. Verder zijn er persoonlijke interviews, verdiepende reportages, kleurrijke foto's, sprankelende columns en kerknieuws.

Bent u al abonnee?


Wachtwoord vergeten/ of aanpassen?


Bent u nog geen abonnee?

Kies uit de volgende aanbiedingen
Aanbieding voor bestaande abonnees

Heeft u vragen of wilt u het abonnement wijzigen neem dan contact op: info@eilandennieuws.nl of 0187-745450

Oesterseizoen en Week van de Goereese Vis gelijktijdig van start

Commissaris van de Koning Han Polman en burgemeester Grootenboer kijken geanimeerd toe hoe het garnalen pellen in z'n werk gaat. Foto: Hans Villerius

Het oesterseizoen in Nederland is van start gegaan. Sinds jl. maandag wordt er weer gevist op Zeeuwse oesters en platte oesters. De start van het oesterseizoen werd een officieel gebeuren, waarbij zowel de gemeente Schouwen-Duiveland als de gemeente Goeree-Overflakkee betrokken waren. Dit omdat de Grevelingen, het grensgebied tussen de twee gemeenten, de kweekgrond is voor voornamelijk de platte oester. Hier, midden op de Grevelingen, werd dan ook maandag de eerste oestersleep gehouden en werden de eerste gevangen oesters overhandigd aan burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van Goeree-Overflakkee en aan locoburgemeester Van Burg van Schouwen-Duiveland.