info@eilandennieuws.nl
t. 0187 74 54 50

Vrijdag Eilanden-Nieuws

20 maart 2015

Vrijdag Eilanden-Nieuws 20 maart 2015

Exclusief toegang voor abonnees

Eilanden-Nieuws brengt wekelijks groot en klein nieuws van Goeree-Overflakkee. Verder zijn er persoonlijke interviews, verdiepende reportages, kleurrijke foto's, sprankelende columns en kerknieuws.

Bent u al abonnee?


Wachtwoord vergeten/ of aanpassen?


Bent u nog geen abonnee?

Kies uit de volgende aanbiedingen
Aanbieding voor bestaande abonnees

Heeft u vragen of wilt u het abonnement wijzigen neem dan contact op: info@eilandennieuws.nl of 0187-745450

Sommelsdijkse redders in het zonnetje

Jurjen de Vos (l.) en Sjoerd Robijn werden door burgemeester Lokker en politieagent Sacha Houtman in het zonnetje gezet. Foto: Hans Villerius

MIDDELHARNIS – Het zou een alledaagse rit naar het werk worden, gewoon om 'n nachtdienst te draaien bij hun werkgever ExxonMobil, in het Europoortgebied. Maar het werd een rit die ze altijd bij zal blijven, de twee collega's Sjoerd Robijn en Jurjen de Vos. Beide afkomstig uit Sommelsdijk, gingen ze op dinsdagavond 10 maart vanaf het eiland naar 'de overkant', toen ze plotseling geplaatst werden voor een situatie waarin levensreddend gehandeld moest worden. En dat deden ze adequaat, én met goede afloop: de bestuurster uit een auto redden die bij een eenzijdig ongeval op de kop in het water was beland. "Ik ben ongelooflijk trots op jullie!", sprak daarom waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker afgelopen dinsdagmiddag, toen hij de twee jongemannen van 25 in zijn kamer in het gemeentehuis ontving om ze, samen met de politie, te bedanken voor hun optreden die avond en ze daarvoor in het zonnetje te zetten.