info@eilandennieuws.nl
t. 0187 74 54 50

Vrijdag Eilanden-Nieuws

30 maart 2018

Vrijdag Eilanden-Nieuws 30 maart 2018

Exclusief toegang voor abonnees

Eilanden-Nieuws brengt wekelijks groot en klein nieuws van Goeree-Overflakkee. Verder zijn er persoonlijke interviews, verdiepende reportages, kleurrijke foto's, sprankelende columns en kerknieuws.

Bent u al abonnee?


Wachtwoord vergeten/ of aanpassen?


Bent u nog geen abonnee?

Kies uit de volgende aanbiedingen
Aanbieding voor bestaande abonnees

Heeft u vragen of wilt u het abonnement wijzigen neem dan contact op: info@eilandennieuws.nl of 0187-745450

Zes gezinnen vanuit Oeganda naar het eiland

Er komen in totaal 27 personen vanuit Oeganda naar Goeree-Overflakkee. De persoon op de foto heeft geen relatie met het artikel. Foto: Shutterstock

GOEREE-OVERFLAKKEE – De gemeente Goeree-Overflakkee doet mee met 'Missie Oeganda'. Op het eiland worden zes gezinnen uit de missiegroep Oeganda opgevangen. In totaal gaat het om 27 personen (volwassenen en kinderen), afkomstig uit de Democratische republiek Congo (DRC) en Soedan. Dit deelt de gemeente mee op vragen die Eilanden-Nieuws over dit onderwerp stelde. Elke woningbouwvereniging op ons eiland levert één of twee huizen (zes in totaal), dit maakt onderdeel uit van de reeds eerder gemaakte afspraken met de woningcorporaties. Waar deze migranten worden gehuisvest is nog niet bekend. Er is in elk geval geen sprake van concentratie van deze groep op één plek. De geplande aankomst in Nederland is tussen eind mei en medio juni.